Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asylsökande behandlas inhumant

Annons

Migrationsverkets beslut att utvisa Avestaläkaren Mehmet Uykur är ett av många exempel på följderna av invandramyndigheternas skandalöst långa handläggningstider av asylsökandenas ärenden. Att som nu sker, utvisa människor som av dessa orsaker vistats i vårt land i flera år, är ett omänskligt handlande. Ett förhållande som synes bero på otillräckliga utredningsresurser i de statliga myndigheter som ska pröva skäligheten om en invandrare ska få stanna i vårt land. I dag Migrationsverket.

Målsättningen är att handläggningstiden för ett enskilt invandringsärende ska vara högst sex månader. För att leva upp till den målsättningen bör rikdagen befria Migrationsverket från att handlägga alla äldre asylärenden. Då genom att asylsökande, som vistats i Sverige i mer än sex månader, ges permanent uppehållstillstånd.

På det sättet skulle det bli möjligt för verket att på ett värdigare sätt än som nu sker behandla den väntade ökade invandringen till vårt land.

Det är min förhoppning att riksdagsledamöterna från Dalarna i en samfälld aktion tar initiativ till en sådan riksdagsbehandling

SVANTE PEDERSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons