Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetskraftsinvandring

Annons

Det skrivs att vi behöver arbetskraftsinvandring men det finns redan 500 000, alltså en halv miljon invandrare som är arbetsföra som inte kan försörja sig. Varför skulle vi behöva fler?

Möjligen behövs specialkompetens som tekniker, läkare och forskare men för okvalificerat arbete måste det finnas nog med arbetsföra.

Om vi gör en enkel beräkning så säg att en arbetare betalar 5 000 kronor i skatt per månad så går det åt tre arbetares skatt bara för att försörja en utan arbete. Summa summarum, 1,5 miljoner arbetares skatt för att försörja de 500 000. Det finns massor med arbeten i vård och omsorg till samma kostnad.

Varför är alla reportrar så rädda för att skriva sanningen? Det är bara att konstatera fakta.

Vi har inte råd att sköta den basala servicen till dem som har betalat hela livet för sjukvård och en trygg ålderdom. Då kan vi inte fortsätta att vara flata.

Vi ska naturligtvis hjälpa riktiga flyktingar. Men vi har bestämt att inte ta emot ekonomiska flyktingar, alltså de som kommer bara för att få det ekonomiskt bättre. Det skulle nämligen medföra att mer än hälften av jordens befolkning skulle ha rätt att komma hit.

Riktiga flyktingar har då ingen möjlighet att få hjälp. Systemet måste, för att vara hållbart i längden, göras om så att bidrag blir lån i stället.

Lånet ska betalas tillbaka när man får inkomst, som för alla andra som till exempel studielån som ju ska avbetalas med ränta tills man avlider.

EBBERÖDS BANK AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons