Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetarna i EU jublar över svenskt nej

Annons

Riksdagen i Sverige har bestämt att vi ska få ta ställning till om vi vill ha en ny valuta eller inte.

Det är bra och jag är övertygad om att det svenska folket kommer att säga nej. Ja-sidan består av lata politruker som inte kan jobba ideellt.

Nu börjar dessa krämare oroa sig över valutgången. Latmaskarna inser att det börjar bli för sent att vända opinionen och nu börjar de gnälla om ett möjligt lågt valdeltagande.

Vi ska inte ge dem några svepskäl att negligera folkviljan. Vi ska delta i folkomröstningen om EMU och vi ska säga nej.

Om vi svenskar säger nej till EMU kommer mina kamrater i den tyska fackföreningsrörelsen att gratulera oss till en enastående seger. Vi ska vara glada över att vi får ta ställning i denna fråga.

Jag ska rösta nej, med glädje. Förhoppningsvis slipper jag se Göran Persson på statsministerposten efter folkomröstningen. Jag föredrar till och med Carl Bildt framför Göran Persson. Carl Bildt respekterar oss marxister även om han inte delar våra åsikter. Det har han skrivit till oss i ett ganska personligt brev. Det ska han ha en eloge för.

Sverige får ett högt anseende i Europa om vi säger nej till EMU. Det är inte så många europeiska folk som får rösta om viktiga saker. Det får vi aldrig glömma.

Arbetarna i EU skulle jubla om vi svenskar sa nej till EMU. Jag kan se framför mig hur den franske bonden och den franske skogsarbetaren skulle jubla om vi säger nej.

BIRGER HANSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons