Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetare tvingas flytta runt i husvagn

Annons

Jag blir så trött när folk från näringslivet säger åt oss ungdomar att vi vill ha "flexibla jobb" och "möjligheten" att röra på oss på arbetsmarknaden.

Samma högavlönade gäng, med extremt fasta jobb, vill trycka in oss i EMU av samma anledningar - att försämra arbetsrätten och tvinga arbetare att flytta runt i husvagn dit det finns jobb, eller "en grundläggande förnyelse av den svenska arbetsmarknadens funktionssätt", som den före detta SAF-ordföranden Ulf Laurin så mysigt beskrev det på sin tid.

Vi ungdomar vill precis som alla andra på arbetsmarknaden ha fasta och trygga anställningar med hög lön.

Några av grundförutsättningarna för en stabil arbetsmarknad är starka fackföreningar, hög A-kassa och en finanspolitik som är anpassad efter den svenska ekonomin.

Vid ett EMU-medlemskap riskerar vi allt detta. EMU är ett projekt skapat i syfte att luckra upp arbetsrätten och tvinga på oss en grundlagsfäst nyliberal agenda.

Nu när alla är överens om att idén om buffertfonder för att häva de överhängande kriser i ekonomin som riskeras av ett EMU-medlemskap inte var så bra, vill regeringen i stället höja överskottet i budgeten med över tio miljarder kronor för att kunna tackla smällarna.

Pengar som vi skulle kunna använda i offentlig sektor för att anställa lärare och undersköterskor om vi inte gick med i EMU.

Jag är trött på nyliberalism och en "flexibel" arbetsmarknad och tänker rösta nej den 14 september.

HANNA CARLSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons