Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Svärdsjöborna blåsta?

Annons

Falu Kuriren har i en insändare den 12 september 2002 under rubriken "Känn dig blåst, Svärdsjöbo!" en insändare från signaturen "Frågvis".

Vad ska Svärdsjöborna känna sig blåsta på? Jo, att de personer som skrev på Svärdsjö intresseförenings namninsamling om Prio 1-bilarna har blivit en del av en högerkampanj ledd av föreningens ordförande tillika aktiv politiker för moderaterna.

Intresseföreningen har till uppgift att ta tillvara och utveckla Svärdsjöområdets intressen och företräda området i förhållande till bland annat kommunala organ och myndigheter.

När det under våren 2001 kom upprepade signaler om att Prio 1-bilarna i länet var hotade var det självklart att vi skulle agera.

En enhällig styrelse beslöt att starta en namninsamling under mottot: "Rädda akutbilen i Svärdsjö". Över 4 000 personer skrev under listorna som sedan skickades till landstinget. Motsvarande aktioner genomfördes också på många andra håll i Dalarna.

Nu drygt ett år senare har det fattats beslut om att Prio 1-bilarna ska vara kvar. Detta är naturligtvis glädjande, inte minst för alla de personer som skrivit under namnlistorna.

Intresseföreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning. Detta hindrar dock ingen styrelseledamot att vara aktiv vare sig politiskt eller religiöst. Det viktiga är att arbetet i styrelsen är för bygdens bästa och att man är beredd att jobba för det, oavsett om det är för eller mot åsikter som företräds av organisationer som den enskilda styrelseledamoten är medlem i.

Vi, samtliga ledamöter i Svärdsjö intresseförenings styrelse, har fullt förtroende för vår ordförande Rolf Gunnarsson och hans sätt att leda föreningens verksamhet.

I styrelsearbetet har hans ställningstagande för bygdens bästa alltid gått före partipolitiska hänsyn. Hans ställningstagande för Svärdsjöbygden har i många fall lett till kraftig irritation både bland partivänner och motståndare.

Svärdsjöborna är inte blåsta, utan de verkliga vinnarna, tillsammans med alla andra orter som nu fått besked om att de får behålla sina Prio 1-bilar.

Vi för gärna en öppen diskussion om föreningens verksamhet och hoppas att många fler vill göra en insats för bygden genom att bli aktiva medlemmar i föreningen. Detta gäller även signaturen "Frågvis", men då måste du våga träda fram ur anonymitetens mörker för att det ska bli meningsfullt.

På uppdrag av samtliga ledamöter i Svärdsjö intresseförenings styrelse.

SÖREN JONSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons