Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är revisorerna överflödiga?

Annons

Enligt tidningen Kommun-Aktuellt har revisorerna rent allmänt tuffat till sig och blivit skarpare i såväl sin ton som i sitt agerande. Samtidigt finns det en tendens att respekten för revisorernas synpunkter och förslag till åtgärder minskar.

Jag tycker att Landstinget

Dalarna är ett bra exempel på detta. Under de senaste åren har vid två tillfällen revisionen föreslagit att en styrelse ej ska beviljas ansvarsfrihet. Icke desto mindre har landstingsfullmäktige beviljat dessa styrelser ansvarsfrihet. Vid det senaste tillfället var revisionen visserligen inte enig men majoriteten i revisionen var emot att bevilja ansvarsfrihet. Vid detta tillfälle var också moderaterna det enda parti i fullmäktige, som gick på revisorernas linje,

Personligen borde jag kanske vara nöjd med resultatet eftersom jag vid båda tillfällena varit berörd. Jag tycker dock ändå att det känns fel att ignorera vad revisorerna kommit fram till genom sitt arbete.

Detta borde innebära att alla de som röstar emot revisorernas förslag anser sig veta bättre! Gör de verkligen det? Jag tvivlar! I så fall är väl revisorerna överflödiga!

Onekligen ligger tanken nära att det inom de flesta partier finns en strävan att skydda sina egna. Detta kan synas mänskligt men är det försvarbart och innebär det egentligen inte ett misstroendevotum gentemot revisorerna?

Tilläggas ska också att revisorerna, även om de är politiskt valda, ska ha och har en oberoende ställning.

INGEMAR STRÖM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons