Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är Bush kommunist?

Annons

Svar till "En som vet", den 3 augusti:

Efter att ha läst Marx, Hitlers och Stalins VPK:s historia (?) skriver du att kommunist är den (alltså jag) som "sympatiserar med regimer som Sovjetunionen, Nordkorea, Vietnam, Fidel Castros Kuba, före detta DDR, Rumänien (Ceaucescu), Kadars Ungern, med flera".

I och för sig tvivlar jag på att detta är någon objektiv och vetenskaplig definition (das Kapital skrevs ju långt innan dessa stater kom till). Men om det skulle vara så, borde då inte jag slippa tillmälet "kommunist" eftersom jag inte sympatiserar med dessa regimer?

Eller fungerar den demokratiska åsiktsfriheten så, att det inte är den enskilde individen själv som avgör vad han/hon tycker, utan det är den stämpel som godtyckligt åsätts av sådana som uppfattar honom/henne som politiskt obekväm eller misshaglig, som gäller. Vilken är i så fall skillnaden mellan demokrati och diktatur i detta avseende?

Vidare förvirrar du begreppen ytterligare för mig genom att påstå att även Putin kan kallas kommunist eftersom han inte lämnar tillbaka landområden som erövrats från Finland. Och att "ärkeboven har varit Sovjetunionen som sysslade med anfallskrig, människoförtryck och kapprustning". Men i så fall är väl Bush också kommunist, eller...?

Är du verkligen säker på att du har full täckning för din något pretentiösa signatur?

Bo Staaf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons