Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är budgivning den stora boven?

Annons

De flesta av oss tillbringar större delen av dygnets timmar inomhus. Vilken betydelse har det för vår hälsa? Vilka krav ska ställas på hem, skola, dagis och arbetsplats med mera?

I välfärdssamhället finns egentligen inte någon miljöminimistandard för hem-, dagis-, skola och bostad. Inget schablonavdrag om standard eller miljö inte uppnås.

Däremot tillämpas en beskattning för småhusägare i vad som väl är överstandard. En bestraffning sker för att se om sitt hus och i förekommande fall sin hälsa.

Nittiofem procent av alla mögelskador är dolda i konstruktionen. 60-, 70-, 80- och 90-talshus och felaktigt renoverade äldre hus är de som är i riskzonen för sjuka hus. Arbetarskyddsstyrelsen klassificerar 85 procent av våra skolor och dagis som sanitär olägenhet.

Är det så att budgivningen inom byggbranschen är den stora boven. Prisbilligast och kortast byggtid får jobbet. Uteblivet kvalitetstänkande får individen betala i form av ohälsa.

Forskning har visat att 40 procent av befolkningen i dag har någon form av allergi eller sjukdom. Detta relaterat till bland annat kemikalier i inomhusfärg, mögelbakterier i hem och på arbetsplatser, födan som inte kan undgå att i kretsloppet innehåller någon form av kemikalier efter besprutning, samt påverkan av övriga miljöpåverkande aspekter. Radon finns fortfarande kvar i vårt boende, och man kan bara gissa skadeeffekter.

Läkevetenskapen har inte instrument och därigenom inget kunnande för att kunna mäta hur kroppen påverkas av mögelbakterier, säkert inte heller några av ovan nämnda anstiftare till ohälsa.

Eftersom kunskaperna saknas är det inte att betrakta som sjukdom, därigenom saknas också bot- och botemedel.

Hyresvärdar och fastighetsbolag behöver inte oroa sig där enskilda drabbas av ohälsa på grund av skador i fastigheter orsakade genom dåligt underhåll.

Vi betalar priset för allt detta nu, och hur kan detta få fortlöpa?

LENNART LOGREN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons