Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd videobil i stället för laserpistol

Annons

Jag slår upp tidningen och läser om hur duktiga våra kära poliser är på att bötfälla och invalidisera oss genom att ta våra körkort - minst sagt nedslående läsning!

Man ställer sig naturligtvis frågan om detta är det bästa sättet att använda våra skattemedel. Jag anser att polisen ska hålla ordning på vägarna, men inte genom att smyga i busken med lasermätaren i högsta hugg utan genom att åka ut med de videobilar man har tillgång till och dokumentera samt bötfälla de verkligt farliga trafikanterna som, kanske många gånger i påverkat tillstånd, kör om i skymda kurvor, håller på att meja ner fotgängare på övergångsställen och så vidare.

Sedan kan man ju diskutera huruvida en sådan enorm satsning på dessa vägens riddare verkligen är befogad och hur polisens resurser fördelas, när man ser hur våldsbrotten breder ut sig och blir både fler och grövre. Skulle inte då en omfördelning från trafikpolisen till ordningspolisen vara befogad? Dessa kan ju sedan ge sig ut och roa sig med laserpistolen när all övrig kriminalitet är bortstädad!

BOBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons