Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antydningar om skrämselpropaganda

Annons

Svar till styrelsen för Vörderås Natur & Kulturskola, Falu Kuriren den 7 augusti.

Det är lovvärt att ni med er insändare vill "informera" alla som engagerat sig i VNK (Vörderås Natur & Kulturskola) om varför skolan inte startar till hösten.

Jag vänder mig emot era antydningar om att det beror på att kommunpolitiker och skolpersonal bedrivit skrämselpropaganda och medvetet förhalat processen i allmänhet.

I skolans värld och i den kommunala budgeten är det trots allt, precis som hemma i min hushållskassa, ekonomin som styr verksamheten.

Det är inget unikt att vår kommun har det svårt att få skolans resurser att räcka så långt som möjligt, det brottas de flesta kommuner med.

Om ni plockar bort barn och därmed skolpengar, anställer behöriga lärare som kunde ha haft tjänst i den skola som finns, hjälper ni inte till att få en bra kommunal skola på orten. Tvärtom, ni försämrar den väsentligt.

Om man dessutom struntar i att engagera sig och arbeta med att förbättra det man tycker är dåligt, då har man inte barnens bästa för ögonen.

Jag tror inte heller att det är självklart att barnen vill byta skola och klasskamrater om de får välja. Det är trots allt föräldrarna som gör ett val och tar ett sådant beslut.

Med detta har jag avslutat min del av den här debatten i media. Ni är välkomna att kontakta mig direkt.

MAGGIE AHLBIN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons