Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen besked

Annons

Svar till Birgitta Hiertner:

I fredagens NLT skrev den moderate landstingspolitikern Birgitta Hiertner att få lyssnar på Gunnarsson och Wiklund.

Kanske det är så eller också är det så att länets befolkning mycket väl vet vad dessa herrar har för åsikter om kulturnedragningarna. Därför ger en överväldigande majoritet av befolkning sina röster till andra partier och företrädare. Man vill ha kvar den landstingsstödda kulturen.

Hiertner skriver också "Kultur finns i alla kommuner. Borde det då inte vara naturligt att den finansieras av kommunerna?"

Dalasinfoniettan och Dalateatern har verksamhet över hela länet. Visst skulle den verksamheten kunna drivas av någon form av kommunförbund. Men då ska givetvis de pengar som landstinget i dag lämnar till denna verksamhet flyttas över till kommunförbundet.

För Hiertner menar väl inte att landstinget ska behålla dessa pengar i sin verksamhet och kommuninnevånarna ska få ta dessa kostnader i stället?

Jag kan samtidigt lämna ett tips om var det finns några kronor att hämta. Inga stora pengar men varje krona är ju ett tillskott. Rolf Gunnarsson sitter i riksdagen och avlönas med skattemedel för detta uppdrag. När han tjänstgör i landstinget, på dess sammanträd-en, har han inget löneavdrag från denna lön. Under 2002 kvitterade han ut 5 700 kronor i sammanträdesarvoden från landstinget.

Alltså är han avlönad två gånger av skattebetalarna för samma tid. Han är säkert inte ensam utan det finns nog både fler riksdagsmän och kommunalråd som har ersättning på samma sätt.

KARL ERIK ANESTEDT, LUDVIKA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons