Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Änte könstut?

Annons

I samband med ett besök på Falu lasarett passerade jag på hemvägen ett stort varuhus i Stora Tuna och därvid förundrade jag mig mycket om prissättningen på varuhusets produkter. Allting kostade någonting som slutade på 90 öre. Vid grönsaksdisken kostade varorna 7:90 10:90, 11:90, 12:90, l4:90, 16:90, och så vidare upp till 49:90. Endast en sak hade ett avvikande pris, nämligen en knippa rädisor, som konstigt nog var prissatt till 5:00 kronor.

Hur innerst inne i glödheta kan en vara bli att kosta 9:90? Till exempel. Det kan ju inte bero på tillverkningskostnader eller transportkostnader, utan det måste bero på en undervärdering av kundernas förstånd och en diskriminering av de personer, som köper sina varor! Förresten, hur kunde en knippa rädisor kosta jämnt 5:00 kronor? Var det en miss från butiksledningen?

Under resans gång kunde jag i övrigt konstatera att jag mötte tre ambulanser mellan Ludvika och Falun och på hemvägen två. Hur många privatbilister jag mötte eller blev omkörd av och som hade ärende till Falu Lasarett vet jag inte, och om landstingets direktörer och politiker är medvetna om hur miljön skadas av sjukvårdsrallyt mellan Ludvika och Falun är för mig obekant. Däremot förstår jag att det kostar mycket pengar, som kunde använts på ett bättre sätt.

Arne Jansson har rätt då han påstår att landet leds och styrs av dårar. På alla områden.

RUNE GUSTAVSSON, LUDVIKA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons