Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ingen kroppsbesiktning

Annons

SSAB (Domarvets Järnverk) har påbörjat en ny personalpolitik. De hyr in vakter som visiterar sothönsen (de kollektivanställda) vid portarna. Dock undersöks endast väskor och dylikt. Någon noggrann kroppsbesiktning verkställs ännu icke vilket torde vara ett misstag.

Analen, till exempel. Vilket stöldgods kan inte döljas i en rymlig ändtarm? Kanske åtskilliga batterier eller till och med en ficklampa!

Snäll och omtänksam som jag otvivelaktigt är vill jag rikta ett varningens ord till bolagsherrarna på huvudkontoret. Ty givetvis kommer även ni att visiteras av vaktpersonal, tro inte annat. Så se över innehållet i era dokumentportföljer och bilar, ja, husundersökning kan sannerligen inte uteslutas. Betänk att innehav av ett par SSAB-handskar för privat bruk är en klockren stöld, och medför obönhörligt avsked och vanära. Dock torde ni kunna behålla det mest värdefulla och käraste ni äger, nämligen era pensions- och fallskärmsavtal.

Ty även om dessa avtal, åtminstone moraliskt, kan betecknas som en sorts stöld av företagens och aktieägarnas tillgångar, så är det fullt legalt, icke åtalbart.

Nu går de pensionsstiftelser som bekostar avgångna och nuvarande direktörers och brukspatroners pensionsavtal med stora förluster.

Så företagen tvingas betala in enorma summor för att kunna fortsätta att betala dessa miljonpensioner som nästan regelmässigt tas ut långt före normal pensionsålder, 65 år. Men stöld är det inte...

SKIFTKNEGARE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons