Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångande dalaklenod

Annons

En utomordentlig trevlig artikel "Ångande dalaklenod sevärdhet i Roslagen" var införd i lördagens webbtidning. Den var välskriven, ytterst informativ och handlade om veteranjärnvägen Uppsala Lenna Jernväg, ULJ, som är på lagom avstånd för en dagsutflykt från Dalarna.

I dag är sträckan Uppsala-Faringe bevarad för framtiden som ett levande museum. Under trettio år har de

målmedvetet arbetat för att komma dit de är i dag. Man har intressanta byggnader, fordon och en välskött bana. Hela museiverksamheten är otroligt välskött. All personal är självklart ordentligt uniformerad.

Den senaste artikeln i FK 20070710 "Lokstallarna i Falun av riksintresse" kommer osökt i tankarna. Tvenne representanter i Faluklubben, Danne Johansson och Peter Norberg, säger "vi kan bara hålla med" till att

stallarna är av riksintresse och måste bevaras. Man kan fråga sig hur många lokstall, byggnader, lok och andra fordon som ska ytterligare sparas inom området?

Ska föreningen uthärda måste det till ett dynamiskt ledarskap, med goda kunskaper och erfarenheter, som innehar goda kontakter på alla nivåer, breda kontaktytor som kan inspirera till förändringar för att klara ett så våldsamt projekt. Saker och ting har under lång tid gått åt fel håll. Framtidsmålsättning saknas.

Då stjärnan även hos dagens anförare glittrar skröpligt och ekonomin är undermålig, är tyvärr oddset att överleva obetydlig.

SA Uppsala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons