Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angående Lisa Magnusson krönika om Ellinor Grimmark

Annons

Fredagen den 13 februari läste jag i Falukuriren en väldigt upprörande krönika av författaren, Lisa Magnussson. Hon berättar att barnmorskan Ellinor Grimmark vägrar göra abort. Lisa förklarar då hur hemskt det är att en barnmorska som Ellinor ska vägra göra abort, eftersom att det finns många kvinnor som inte ska nekas sin rätt till avlägsnandet av ett foster.

Jag tycker, till en viss grad, att Lisa har rätt. Såklart att kvinnor ska ha en möjlighet att göra abort, men varför ett sådant tumult för en enda barnmorska? Det måste väl finnas ett hundratal andra barnmorskor som gärna gör jobbet istället för Ellinor? Dessutom så är vi, Sverige, ett land med frihet. Vi får uttrycka och tänka som vi vill, fastän någon av våra åsikter utgör en minoritet. Därför så tycker jag inte att vi ska avfärda Ellinors eller någon annans åsikt endast för att de vill kämpa för vad de tror på.

Det jag mer vill lyfta upp är det Lisa Magnussson kallar för en extrem, religiös princip, alltså att vägra utföra abort, behöver nödvändigtvis inte heller omfatta människor som är religiösa. Självklart kan man tycka att det är fel med abort fastän man inte tror på något. Att enbart rikta detta argument mot de som tror på något mer (såsom till exempel Gud) är däremot intolerant.

Varför inte sätta sig in i Ellinor Grimmarks situation? Hon, precis som vi andra, har en moral vi går efter.

En upprörd gymnasieelev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons