Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra viktiga värden

Annons

Det mesta i debatten om skolors vara eller icke vara verkar handla om pengar. Finns det ingen plats för andra värden? Vad betyder det till exempel för ett barn att få gå i en skola där man blir sedd, känd och bekräftad? Där man har en självklar plats bland engagerade vuxna. Där man har daglig kontakt med naturlig miljö och frisk luft.

Saxdalens skola har många kvalitéer. Närhet till skolskog, elljusspår, idrottsplats för fotboll och friidrott, idrottshall, ishockeyrink. Inte att förglömma skolgården med stort tallskogsområde som inbjuder till lek och rörelse även på rasterna. Rörelse är i dessa tider en mycket aktuell fråga för hälsa och utveckling.

Men det viktigaste av allt. Här finns kompetent personal som valt att arbeta i Saxdalen under många år, just därför att det är en bra skola.

I ett större samhällsperspektiv är det lätt att tänka sig att man sparar både pengar och mänskligt lidande genom att värna om en så trygg uppväxt som möjligt.

Vad har Ludvika kommun för självbild? Ses vi som en småstads- eller storstadskommun? Vart vill människor flytta från verkliga storstadsområden? Till landsbygden eller till en småstad? Var kan man köpa ett hus under 500 000 kronor? Egentligen är det ett ganska enkelt svar - till/i våra byar förstås.

En aktiv marknadsföring för en levande landsbygd med byskolor vore önskvärd!

SAXDALSBO

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons