Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allas ansvar att engagera sig

Annons

Tack för två väldigt bra artiklar om min mormor och hennes utflykter i södra Dalarna. Min förhoppning är att dessa artiklar kan starta en diskussion hos Smedjebackens politiker.

Jag vet att Smedjebacken är en liten kommun och jag vet att medelåldern stiger år efter år. Jag har en stor familj där och jag som inte bor i Smedjebacken oroas av att min familj den dagen någon drabbas av olycka inte blir väl omhändertagen. Jag har själv svårt att komma till undsättning då jag bor i Stockholm.

Jag har träffat dessa underbara människor som jobbar på Allégården och jag vet av erfarenhet att arbete med äldre kan vara både uppskattat och glädjande. Min uppskattning av dessa människor inom vården är tyvärr inte så väl representerad hos de politiker som sitter i dag. Man kan tro att de inte vet vad som händer eller förstår vad som är sjukt i dagens samhälle.

Men här ligger det på allas ansvar att se till att rätt politiker sitter på plats för att vi ska kunna ge och senare få den vård vi alla behöver.

Detta är inte ett lokalt problem i Smedjebacken; det finns i hela landet. Det är upp till oss själva att göra något åt detta. Skolan, precis som vården, har fått se sig tvungen att skära ner vilket drabbar eleverna och de är ju vår framtid.

I ordet civilkurage läser man oftast in att man ska ingripa när man ser orättfärdigheter som någon drabbas av. Varför gör vi då inte det när vi drabbas av det själva, dag ut och dag in? Vi måste hedra våra äldre och ta hand om dem samtidigt som vi måste se till att våra ungdomar får bästa möjliga förutsättning att göra detsamma för oss när vi blir äldre.

Ta ditt ansvar och se till att Sverige kommer på fötter igen.

ROBERT LUNDBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons