Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla tige när Alf har talat

Annons

Alf Johansson, s, har, efter månader av tystnad, talat! Övriga i församlingen (läs Dalarna) ska tiga. Han har svaren på hur Landstinget Dalarna ska resa sig, hur de ekonomiska problemen ska lösas, hur alla som köar (drygt 16 000 personer) till sjukvården i Dalarna ska få vård, hur han motiverar neddragningar vid lasaretten i Ludvika, Mora och Avesta och massor av andra indragningar, som kommer?

Han hade några budskap: vi säger nej, nej och åter nej.

Och så hade han ett ja: han är positiv till en skattehöjning på 80 öre. Egentligen var detta det enda konkreta budskapet. 80 öre kan låta litet men betyder 2 880 kronor mera i skatt per år för en familj där båda tjänar 15 000 i månaden.

Jag är stolt och glad att jag och vi moderater tillhör hans politiska motståndare och att jag inte har den politik som socialdemokraterna i landstinget driver.

Jag kollade hur Alf Johansson "betygsattes" av sina egna väljare i hans hemort Borlänge.

Jo, han fick 663 personliga kryss i röda Borlänge. Han blev inte ens bäst i partiet. Det betyget - knappt godkänt - gavs Johansson alltså på hemmaplan.

I den jämförelsen är jag stolt över mina 2 422 personliga kryss i landstingsvalet. Men alla dessa har förstås fel, enligt Alf Johansson med sin diarréstil att debattera.

Jag kan bara citera den socialdemokrat som skrev:

"Landstinget lägrar sig som ett förmörkande ovädersmoln över länet".

Och som landstingets egen Pohlman är det Alf Johansson som skapar detta oväder. Inget "finväder" i sikte här inte...

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons