Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akta Sverige för tvångs-tröjan EMU

Annons

Partiledarnas sammandrabbning i riksdagshuset den 22 januari var en tillställning som inte speglade tillståndet i Sverige. Efter att ha sett tv-programmet "Granskning" kvällen tidigare och sett bristerna i äldrevården infinner sig tanken - var finns politikernas intresse?

Vi står inför en folkomröstning om EMU och euron i höst. Folkpartiledaren Lars Leijonborg ville förklara hur enkel denna omställning är. Han talade om att EMU inte var annat än att skifta kronan mot euron. Bara ett annat mynt och sedel. Det är så man baxnar. Försöker denna politiker att sprida denna lögn inför valet?

Behåller vi kronan och möjligheten att driva en självständig ekonomisk politik finns möjligheten att trygga framtiden.

Valutaändringar räntejusteringar räddar jobben. Att upprätta en budget där riksdagen självständigt bestämmer fördelningen av våra skattemedel säk-rar de offentliganställdas arbete - säkrar välfärden vård, skola, omsorg får nödvändig tilldelning.

En av de viktiga fundamenten i demokratin är att folket kan bestämma över de ekonomiska medlen, våra skatter. Grunden för samhällets ansvar möjligheten för dess utveckling.

Tyskland, EMU-euroland, har stor arbetslöshet och en svår ekonomisk kris. Orsak är att EMU-reglerna tvingar dem att avstå från nödiga räntesänkningar, valutajusteringar och budgetöverskridanden.

I den tvångströjan ska vi inte sätta Sverige.

SVERIGEVÄN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons