Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agera - skapa opinion

Annons

Varför skulle regeringen agera för att rädda viktiga statliga jobb i landsbygd, när inte Falu kommun och Region Dalarna tycks bry sig?

Region Dalarna, som ska arbeta för länets utveckling, tycks ha fullt sjå med interna problem och har ett passivt presidium, som består av S och C.

Falu kommuns majoritet (S,MP,C) verkar inte vilja agera i ärendet, som omfattar att 45 arbetstillfällen ska försvinna från kommunen.

Kan inte M, L och KD, partier som är representerade i riksdagen, på ett kraftfullt sätt ge sitt stöd till riksdagsledamoten Ann-Britt Åsebol. (Läs DT 16/2) Ann-Britt verkar vara ensam att kämpa för att inte 45 arbetstillfällen vid distansapoteket inom statliga Apoteksbolaget lämnar Falun och hamnar i Stockholm. Huvudstaden har ju redan en överhettad arbetsmarknad samt stor brist på bostäder.

Landsbygdsministern påstår att människor, orter och hela bygder inte ska överges av staten.

I det här ärendet önskar jag att M, L och KD i Falun och länet i övrigt visar intresse och handlingskraft och sluter upp kring Ann-Britt Åsebol och ger henne välbehövligt stöd. Tänk på att det är kort om tid för den som vill vinna valet år 2018.

Ulf Elgemyr

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons