Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 933 i kö till sjukvården - men det vet inte Persson

Annons

Det är dags att skärpa tonen mot Inga-Lill Persson, s.

Det är faktiskt hon som är ordförande för länets sjukvård. Hon fick jobbet - efter att hon sagt sig vilja sluta med politiken och efter att "trappat ned politiken" i Falun.

Hon är högst ansvarig för sjukvården i Dalarna. Smekmånaden får nu vara slut. Inga-Lill Persson har nu skrivit en rad insändare, men hon talar inte om socialdemokraternas politik. Hon talar om oss moderater.

Nu är det så, om hon inte förstått det, att ni socialdemokrater är ansvariga för de jättelånga köer som finns till sjukvården i Dalarna. Många äldre står i dessa köer. Många lider.

20 933 finns registrerade i dessa köer - bara i Dalarna. Den siffran verkar inte Persson vilja ta i sin mun. Hon verkar inte låtsas om jättekön. Hon bryr sig kanske inte om de 20 933 personerna?

Lösningen på detta från s? Nej, den saknas. Hon berättar i papegojstil om vad vi moderater vill. Jo, vi har i budgeten i landstinget anslagit mera pengar till vården än vad ni sossar gjort. Ni socialdemokrater har dessutom massor av gånger i riksdagen röstat nej till en riktig vårdgaranti. Då blir det så här. Men jag förstår att du inte vill höra det.

Vi moderater vill dessutom renodla landstinget att enbart syssla med sjukvård. Ni socialdemokrater är ansvariga för att miljoner från landstingets kassa rullar ut till annat än sjukvård. Detta drabbar sjukvården!

Du glömde att berätta det här i din insändare. Inga-Lill Perssons inledning som ordförande i den så kallade driftsstyrelsen närmar sig ordet katastrof.

ROLF GUNNARSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons