Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 000 poliser år 2004

Annons

Rolf Gunnarsson har i vanlig ordning ondgjort sig över socialdemokraterna. Den här gången i en insändare där han förutspår den svenska polisens förfall och kriminella elements övertagande av gator och torg.

Detta samtidigt som socialdemokraterna i regeringsställning lägger en budget som tillförsäkrar polisen mer pengar och större resurser än någon gång tidigare!

Regeringen har också under mandatperioden beslutat öppna två nya polishögskolor, en i Umeå och en i Växjö. Vi examinerar nu fler poliser än tidigare. Målet är 17 000 poliser i arbete vid utgången av 2004.

Dessutom har det pågått en utredning som haft till uppgift att se över hur man kan uppnå störst effektivitet i arbetet.

Ett av förslagen i utredningen rör en eventuell utvidgning av ordningsvakternas befogenheter.

Att som Gunnarsson nöja sig med att se tillbaka och endast ropa på fler poliser löser inte dagens problem. Visst behöver vi fler poliser, vid sidan av socialdemokraternas prioritering på vård och skola, får polisen mer pengar än någonsin tidigare, men vi behöver också en bred och varierad kompetens bland polisen. Nya tider ställer inte oväntat nya krav på kunskaper.

Dator-, miljö- och språkkunskaper, genteknik med mera. På alla områden ökar behovet av specialistkunskaper och fortbildning.

Att mot den bakgrunden avvisa diskussioner om differentierad yrkesutbildning ter sig märklig. Självklart ska vi inte ha ett a- och ett b-lag inom poliskåren. Vi ska ha anställda på rätt plats, med rätt kompetens och rätt utrustning för de sysslor man ska utföra.

Att diskussioner kring innehållet i polisens arbetsuppgifter och försök att skapa ytterligare resurser till polisen skulle kunna tolkas som att man inte har respekt för dagens yrkeskår är befängt.

Vi har en poliskår i det här länet och landet som vi har all anledning att vara stolta över.

INGA-BRITT KRONNÄS-SAMILS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons