Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

14 projekt för 30 EU-miljoner

Annons

Svar till Lars Westerlund.

Om ni enbart har sökt via Mål 2 Norras hemsida på Internet så förstår jag den oro som ni upplever, över att Rättviks kommun inte skulle hålla sig framme med att söka EU-bidrag i tillräcklig omfattning.

Rättvik driver nämligen inga projekt i helt egen regi, utan antingen samarbetar vi med andra kommuner eller också stöder vi de projekt som på något sätt gagnar Rättvik och dess invånare.

Vi är i dag delaktiga i totalt 14 projekt och hoppas få beviljat ytterligare ett antal under året. EU-stöden i dessa projekt uppgår till närmare 30 miljoner kronor.

Det finns massor av duktiga människor med bra idéer i kommunen. Det är dessutom alltid lika roligt att se när dessa idéer inte bara resulterar i väl genom-tänkta ansökningar, utan också belönas med stöd från både stat och EU.

I projekt "FramtidsUtsikt Siljan" är det full fart, med mängder av aktiviteter igång. Vi har redan inlett en diskussion med länsstyrelsen för en förlängning av projektet.

Vad gäller bredband så är det inte bara Leksand som har fått bidrag, utan alla kommuner i Dalarna. Andelen till vår kommun är cirka 22 miljoner kronor.

Avslutningsvis vill jag också nämna ännu en bidragsform, det som kan fås via Växtkraft Mål 3 för bland annat kompetensutveckling på arbetsplatser.

Här ligger vi mycket bra till, med hela 40 projekt i Rättviks kommun.

Jag hoppas att jag med det här har kunnat stilla er oro.

Om några frågetecken ändå kvarstår så är ni välkomna att ringa mig.

URBAN BERGFELT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons