Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste få ett stopp på blödningen av personal som lämnar landstinget Dalarna

/
  • Ulf Berg (M) och Christer Carlsson (M).
  • När det tidigare nattavtalet togs bort ökade antalet avhopp bland sjuksköterskorna.

Annons

Den allra största ökningen där personal lämnar landstingen har skett i Dalarna. Enligt tidningen Vårdfokus, sa över 2 av 100 sjuksköterskor upp sig under år 2010. Fem år senare var det nästan 7 av 100 sjuksköterskor. Det motsvarar en procentuell ökning på 209 procent. Tyvärr ser trenden ut att fortsätta. Brist på delaktighet är en viktig orsak, men ökad belastning, stress och dålig återhämtning gör inte saken bättre.

Vi moderater anser att det är viktigare att behålla kompetent personal, än att lägga fokus på att rekrytera ny. Kan vi behålla duktiga medarbetare och på det även rekrytera nya så kommer vi slippa stängda vårdavdelningar. Tappa väl inarbetad personal i lika hög utsträckning som vi kan rekrytera öppnar inga stängda avdelningar. Den största anledningen till stängda vårdplatser är bristen på sjuksköterskor.

Beslutet att inte använda stafettsjuksköterskor har fått negativa konsekvenser för vården av dalfolket. Problemen med stafettpersonal är ett nationellt problem och måste således lösas på nationell nivå Det hjälper inte att något enskilt landsting gör det. Beslutet har medfört sjuksköterskebrist och att avdelningar i landstinget Dalarna fått stänga.

Det ökade antal avhopp bland sjuksköterskor beror till viss del på att det tidigare nattavtalet togs bort. Det innebar att man fick reducerad arbetstid vid nattarbete. Denna modell var väsentlig för att orka jobba natt och kunna få den återhämtning man så väl behöver. För att orka med ett krävande jobb krävs att det går att ha ett fungerande privatliv.

Fokus måste vara att skapa en god arbetsmiljö och bra villkor där personalen känner delaktighet. Vi möter många vittnesmål från personalen där man försökt påverka för att förbättra verksamheten, men inte fått något som helst gehör.

Skylla på att det är sjuksköterskebrist i hela Sverige löser inte Dalarnas problem. Därför vill vi se en ökad delaktighet, lönesatsningar och bättre arbetstider. Vi vet att stora pensionsavgångar väntar kommande år. Då finns bara en utväg. Vi måste vara ett väl fungerande landsting där vården är av hög kvalité och där personalen vill jobba kvar och nya kollegor söka sig till.

Christer Carlsson (M)

Oppositionsråd i landstinget Dalarna

Ulf Berg (M)

Oppositionsråd i Landstinget Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons