Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

* Vem ska betala etableringen i Sänkan?

Annons

Mycket förvånande har inte kommunalrådet Maria Petterson bemött min debattartikel där jag ställde ett antal frågor till henne och Socialdemokraterna rörande Icas etablering i Sänkan. Genom att jag skriver igen hyser jag hopp att Maria och Socialdemokraterna svarar på mina frågor före valet.

Vare sig Socialdemokraterna eller Moderaterna kan tala om hur ombyggnationer av Gamla Bangatan, tunnel under järnvägspår mot Stensveden ska finansieras. Vad jag förstått via tidningsartiklar och på samrådsmöten kostar dessa ombyggnationer 20-25 miljoner kronor (ombyggnation Gamla Bangatan, inlösen av hus etcetera) och 3-4 miljoner kronor (tunnel till Stensveden). Dessa pengar finns inte i kommunens budget i dag, inte heller i Trafikverkets budget.

Maria Petterson och Socialdemokraterna kan inte mena att det är vi skattebetalare som ska subventionera Ica med dessa pengar när Ica vill bygga en ny butik som ska klara konkurrensen i Ludvika. Om vi skattebetalare får ta dessa kostnader kan detta leda till att kommunens redan ansträngda budget får omfördelas. Ska ombyggnation av vägar för en nyetablering av en Ica butik ske på bekostnad av nedskärningar inom skola eller äldreomsorg? Hur många lärare kommer att plockas bort? Hur många personer inom äldreomsorgen kommer att sägas upp? Kommer vi få en högre kommunalskatt? Att kommunen "subventionerar" Ica på detta sätt leder dessutom till otillbörlig konkurrens där Ica gynnas av kommunen gentemot andra redan etablerade näringsidkare i Ludvika.

Att våra styranden aktivt bidrar till att göra en redan dålig trafiksituation sämre måste vara unikt i Sverige. Precis på samma sätt som Socialdemokraterna arbetar aktivt med att förfula Ludvika.

Innan valet vill jag ha ett rakt och ärligt svar av Maria Pettersson och Socialdemokraterna och deras stödparti Moderaterna hur man ska finansiera de 30-35 miljoner kronor det kommer att kosta att få en ny Ica butik etablerad i Ludvika.

Att drygt 1 000 personer skrivit på namnlistor mot Icas etablering negligeras också av vårt styrande parti i staden!

Ska man bygga något i Sänkan föreslår jag en utbyggnad av Sporthallen eller attraktiva bostäder för äldre, något som vi kommuninnevånare har ett större behov av än en Ica butik.

Per Miram

Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons