Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tänk efter före den 19 september (S)

Annons

Moderaterna gick 2006 till val på, att man skulle minska utanförskapet. Men hur blev det? Jo, fler arbetslösa, en skyhög ungdomsarbetslöshet och ett utanförskap av sällan skådat slag.

Våra ungdomar passiviseras i ett system som innebär, att de inte får göra någonting vettigt under de tre första månadernas arbetslöshet, vilket vi socialdemokrater tycker är helt fel och kommer att ändra på, när vi vunnit valet.

Kan du tänka dig, att du kan hamna i en situation, där du är för frisk för att vara sjukskriven och för sjuk för att arbeta, åtminstone heltid, och att du då blir utförsäkrad utan möjlighet till försörjning? Detta omänskliga moderata regelsystem har drabbat många i Sverige de senaste åren.

Det är inte konstigt, att socialbidragskostnaderna ökat dramatiskt i åtta av tio av landets kommuner. Det är helt fel, att en administrativ gräns får avgöra, om du är sjuk eller frisk, istället för en proffesionell individuell bedömning, som innebär klok rehabilitering och trygghet.

Visste du, att vissa nyckelämnen på de praktiska gymnasielinjerna har tagits bort, vilket gör det omöjligt att studera vidare på högskolan? Hur tror du, att det ska vara möjligt med ett livslångt lärande, där du kan byta arbete fem till sex gånger i livet, om utbildningslinjerna är stängda för dig?

Vi socialdemokrater vill ge alla möjligheter att byta bana flera gånger i livet.

Har du tänkt på, att du kan tvingas köpa dyra försäkringar för att få den vård du behöver med en borgerlig regering, som fortsätter privatisera sjukvården?

Med en rödgrön regering betalar du skatt efter bärkraft och får vård efter behov. Alla har samma rätt och möjligheter. Det är inte ett försäkringsbevis, som ska avgöra, om du får bra eller dålig sjukvård.

I socialdemokraternas Sverige ska alla ha rätt till ett jobb efter förmåga och betala skatt efter bärkraft. Det är det som är rättvisa.

Leif Nilsson (S)

som är kommunalråd, Smedjebacken

Carin Runeson (S)

som är riksdagsledamot från Smedjebacken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons