Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Visst kan det kännas bra att skrika åt nazisterna - men det gör ingen skillnad

Artikel 21 av 23
1 maj 2017
Visa alla artiklar

Casper Karlqvist antyder att jag är naiv, och att det är skadligt. Men jag ser mer skada i att hjälpa nazistera växa genom att ge dem all publicitet de vill ha, serverat på ett silverfat. Det skriver Daniel Lönn, ordförande för Moderat skolungdom.

Annons

Det är självklart att det låter hur bra som helst att demonstrera mot nazismen och skrika att det inte skall finnas några rasister på våra gator, men det gör ingen skillnad, det är en fis i rymden om något, skriver Daniel Lönn, ordförande för Moderat skolungdom. Bilden är ett montage.

Replik på Casper Karlqvists svarmin ursprungstext om huruvida det är rätt att demonstrera mot nazisterna eller inte:

För det första vill jag påpeka att jag förstår helt varför man demonstrerar, jag förstår precis varför man vill stå upp mot nazismen, jag vill inget annat själv. Det kan kännas jättebra att visa sitt stöd och stå upp mot terrorn. Men man måste tänka realistiskt också.

LÄS MER: DEBATT: Sluta skrik på nazisterna - det är det de lever på

Varför tror ni nazisterna flinar när vi jagar upp oss och skrattar när vi skriker? Just för att det är precis det dem lever på, som jag antydde i min urpsungsartikel.

Det är självklart att det låter hur bra som helst att demonstrera mot nazismen och skrika att det inte skall finnas några rasister på våra gator, men det gör ingen skillnad, det är en fis i rymden om något.

LÄS MER: REPLIK: Nej, det var inte motdemonstranter som stod för våldsrisken - utan nazisterna

Casper Karlqvist antyder att jag är naiv, och att det är skadligt. Men jag ser mer skada i att hjälpa nazistera växa genom att ge dem all publicitet de vill ha, serverat på ett silverfat.

Tydligen skulle det vara hemskt att lämna över våra gator och torg till NMR och mycket bättre att publicera hela händelsen.

Men jag säger låt de patetiska nazisterna vandra själva på torget så kommer de tillslut att ge upp hoppet om Dalarna.

LÄS MER: Insändare: TACK till alla som samlades på Rådhustorget - ni får mig att orka en dag till!

Det kommer alltid att finnas idioter Casper Karlqvist, det kommer aldrig att komma en dag då ingen är nazist. Att tro något annat är väldigt naivt.

Jag skulle däremot inte kalla det för naivt att tro att 500 nazister som marscherar på Faluns torg ska väcka uppmärksamhet. Men jag tycker att det är realistiskt att tro att civiliserade människor som oss andra kan låta nazisterna skrika halsen av sig utan att visa oss lika dumma, utan att gå lika lågt som dem.

LÄS MER: INSÄNDARE: Såg fram emot sockervadd och karuseller - vände när vi såg nazisterna

Att anta att det var NMR som stod för våldsrisken är extremt naivt.

Casper Karlqvist måste likt många andra börja inse vad vi egentligen gör när vi motdemonstrerar, vara realistiska och inte bara göra det som låter bäst.

Daniel Lönn,

ordförande Moderat skolungdom Dalarna,

ordförande MUF Borlänge,

ledamot Nya Moderaterna Borlänge

REPLIK: Kanske bör vi tänka över ordvalen när vi protesterar mot nazister - men vi bör absolut inte vara tysta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
1 maj 2017
Annons