Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Varken fastighetsägaren eller Socialdemokraterna gör tillräckligt för säkerheten på Kupolen

Artikel 13 av 20
Ungdomsgängen på Kupolen
Visa alla artiklar

Johan Forsgren, regionchef hos fastighetsägaren Steen & Ström, säger i DT (18 april) bland annat att "Vi har löpande kontakt med polisen. Man kan alltid önska sig mer polisnärvaro". Han uppger också att det jobbas aktivt med säkerhet och trygghet - men bevisligen inte tillräckligt, skriver Bo Persson, (M) Borlänge.

Annons

REPLIK

I debatten om ungdomsbråken på Kupolen i Borlänge har fastighetsägarens ansvar för den inre ordningen på Kupolen inte kommit fram riktigt.

Gator och torg är allmänningar där människor kan mötas på jämställd fot och där ordningen upprätthålls av allmänhetens polis (åtminstone på papperet).

LÄS MER: DEBATT: Vi måste visa Kupolenbråkmakarna att de inte kan hota sig till en meningsfull fritid

Men i en galleria, som Kupolen, är man på privat mark där fastighetsägaren har beslutanderätten (ansvaret).

Johan Forsgren, regionchef hos fastighetsägaren Steen & Ström, säger i DT (18 april) bland annat att "Vi har löpande kontakt med polisen. Man kan alltid önska sig mer polisnärvaro". Han uppger också att det jobbas aktivt med säkerhet och trygghet - men bevisligen inte tillräckligt.

LÄS MER: Ungdomsgäng härjar på Kupolen - skapar otrygghet och hotfull stämning för personalen

Det är lätt att ropa efter oss politiker när hjälp behövs. När min partivän (M) Carl-Oskar Bohlin sätter ner foten träder Kenneth Persson (S), arbetsmarknad- och socialnämndens ordförande, fram i en replik och deklarerar bland annat att "Vi ska vara tuffa mot brottslighet och vi ska vara tuffa mot orsakerna till brottslighet - det är ett löfte till de som vistas på Kupolenområdet. Ingen oavsett ålder ska tillåtas terrorisera Kupolenområdet".

LÄS MER: Stölder och våldsbrott har ökat kraftigt på Kupolen "att begå brott kan vara ett sätt att stiga i hierarkin"

Men som läget ser ut och tycks fortsätta att utveckla sig så lever maktens rödgröna partier i Borlänge inte upp till denna Kenneth Perssons deklaration.

Mitt förslag är att maktopparna i Dalarna i stället för att åka på dyra resor till länets representationskontor i Wuhan, Kina, besöker förslagsvis Göteborg och lär sig hur man där försöker bemästra oroligheterna i gallerian Nordstan. Där eskalerar oroligheterna precis som de tydligen gör i Kupolen.

Bo Persson, Moderaterna, Borlänge

LÄS MER: REPLIK: Demonisera inte ungdomarna - att ha tråkigt är inte detsamma som att kasta gatsten

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Ungdomsgängen på Kupolen
Annons