Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Ta inte intern kritik på tidningens debattsidor - kritik mot politiker går dock bra

Artikel 16 av 49
Kirurgkrisen i Falun
Visa alla artiklar

Annons

I insändarbruset läser vi nu om att Kirurgkliniken i Falun bör ”skärpa sig”, att det är vanvård från klinikledningen som lett till den uppkomna personalbristsituationen med mera. Insändarna är skrivna av signaturerna ”Landstingsanställd överläkare” samt ”Upprörda verksamhetschefer”.

Men för att resonemanget ska gå ihop måste man som läsare göra en del logiska kullerbyttor. Till exempel när ”Landstingsanställd överläkare” påstår att den personalbrist som lett till de åtgärder som nu utlöste det tillfälliga intagningsstoppet av planerad kirurgi skulle bero på Kirurgledningens vanskötsel - samtidigt som insändaren skriven av signaturen ”Upprörda verksamhetschefer” påpekar att alla andra kliniker har samma personalbristproblem.

Intern kritik mot upplevda brister inom en ”koncern” som Landstinget Dalarna bör av tjänstemän diskuteras inom landstinget och inte i första hand på tidningarnas debatt- och insändarsidor. Däremot kan ju offentliga uttalanden av politiker diskuteras på offentlig plats såsom tidningar.

Det är dock tacksamt och befriande att läsa dagens uttalanden av Gunnar Barke, som nu utstrålar förståelse och önskan att arbeta för en rimlig lösning av uppkomna problem (även om sjuksköterskebrist är ett problem som inte lätt ordnas i en handvändning). Låt oss därför nu stänga den här debatten om rätt och fel!

Anders Cohen, pensionerad (men fortsatt verksam), icke anonym överläkare vid kirurgkliniken Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Kirurgkrisen i Falun
Annons