Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Kritiken mot rotavdraget saknar verklighetsförankring – vinner Alliansen ska avdraget utvidgas

Annons

Svar till debattartikeln "Byggnadsarbetare i Dalarna: Ni privatpersoner anar inte hur lurade ni blivit på ROT-avdraget" som publicerades i DT den 27/2:

I en fabulerande debattartikel utan anknytning till verkligheten, försöker Henrik Samdahl, byggnadsarbetare och S-politiker, snurra till ett av de bästa avdragen i modern tid till att vara en bluff.

Enligt Henrik Junzell, Regionchef Sveriges Byggindustrier gjorde Alliansen genom införandet av rotavdraget en satsning för att få bort svartjobben vilket samtidigt skapade många arbetstillfällen. Enligt beräkningarna tillkom cirka 20 000 nya jobb med rotavdraget.

Henrik Samdahl fabulerar dock vidare om att lågskattekommuner som Danderyd, Lidingö med flera skulle ha miljonärer som utnyttjat rotstödet och som dessutom lurat staten på arbetskostnader och material.

Det visar tydligt att Henrik Samdal är helt okunnig i hur rotavdrag och redovisning fungerar. 

Det är nämligen så att material och arbeten skall specificeras var för sig vilket kontrolleras minutiöst av Skatteverket.

Som markentreprenör har vi under sex års tid utfört mängder av rotarbeten i Dalarna, åt vanliga löntagare som äntligen kunnat leja vit arbetskraft för att ordna till sina fastigheter med tio års garanti. 

Socialdemokraterna har nu minimerat rotavdraget vilket fått till följd att cirka 8300 arbetstillfällen försvunnit.

Om Alliansen vinner valet 2018 kommer rotavdraget att återställas och utvidgas för att fler skall kunna gå från bidrag till ett lönearbete.

Bo Bjurman, Nya Moderaterna, markentreprenör vid Björns entreprenad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons