Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Det är möjligt att rapporten är inaktuell – men går det bättre nu så borde högskolan visa det tydligare

Annons

Svar till debattartikeln "Högskolan Dalarna: Studien Ytterholm hänvisar till är inaktuell – och hans avdelning påhittad" som publicerades i DT den 28/2:

De är möjligt att rapporten är inaktuell. Väntar man tillräckligt länge med att informera i frågor så är det mesta inaktuellt.

Det är ju viktigt att Högskolan Dalarna med sina kommunikationsresurser går ut och informerar om hur effektivt man jobbar med industrin. Avsaknaden av detta leder också till uppfattningar som kanske inte stämmer med verkligheten.

Jag vet att teknikinstitutionen har arbetat bra med att utveckla utbildningarna men i detta sammanhang har inte ledningen för högskolan varit särskilt informativa i frågan.

Det som är värt att notera är ju att rapporten må vara inaktuell men företagens krav och synpunkter är inte det minsta inaktuella. Vi ser ju hela tiden rapporter om problem med att rekrytera kvalificerad personal till företagen och då är det av största vikt att allt som görs i frågan kommer ut.

Vi behöver fler studenter till våra högskolor och här vill företagen medverka till detta. Att då vara kritisk till synpunkter kring detta gynnar ju ingen. Detta har inte varit min intention utan att påtala att frågan behöver en högre prioritering i högskolans ledning enligt min bedömning.

Prorektorn gick ju tidigare ut i media och ansåg att teknikinstutionen inte fick tillräckliga resurser och då måste intressenter inom industrin reagera.

Helt riktigt är att Högskolan Dalarna inte har stått för några kostnader i samband med rapporten som jag genomförde men högskolans tidigare ansvarige inom teknikinstitutionen var i högsta grad del av initiativtagare till rapportens utformning och uppdrag.

Målet i uppdraget var ju att 60 behöriga studenter skulle tas in varje år inom maskin- och materialtekniska utbildningarna. Detta hoppas jag har uppnåtts.

 Sven-Olof Ytterholm

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons