Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

REPLIK: Alliansen behöver ett värdekonservativt parti som KD för att vinna valet 2018

Ett kristet-etiskt perspektiv på samhället med utrymme även för människans andliga behov gör sammantaget att vi tryggt vet att många väljare ser oss som ett omistligt bidrag inom politiken för att göra Alliansen och Sverige bättre, skriver Torsten Larsson och Lennart Sacrédeus (KD).

Annons

REPLIK

I en ledare i DT den 11 april skriver Padma Schrewelius att Alliansen inte behöver Kristdemokraterna.

Men det menar vi att Alliansen visst gör. Ett enkelt skäl är att Alliansen inte enbart består av liberala partier och liberala väljare, utan även av kristdemokratiska och värdekonservativa. Alliansen behöver med andra ord dessa väljargrupper och perspektiv för att kunna vinna valet 2018 - och bilda regering igen.

LÄS MER: Padma Schrewelius: När stödrösterna är bortslängda och KD åkt ur kommer få att sakna partiet i riksdagen

Lika skatt för pensionärer och löntagare, samma standard på sjukhusvården i hela landet och ökad trygghet i samhället - med betoning på familjens fostrande roll, en sammanhållen samhällsetik och 10 000 fler poliser - är några viktiga kristdemokratiska frågor.

Rödgröna och liberaler gillar inte den ständiga kamp vi för som en familjens röst, där vi arbetar för mer föräldratid för barnen och familjens självbestämmande i fördelningen av barnomsorgen. Inte heller tycker de om att vi talar om familjen som samhällets grundläggande och mest betydelsefulla enhet.

LÄS MER: DEBATT: Nej, alla religiösa skolor ska inte förbjudas för att en kanske har problem

Applåderar gör de inte heller över vårt försvar av människovärdet - som när vi vägrar gå med på kraven om att sjukvården inte enbart skall rädda utan också släcka liv.

Ett kristet-etiskt perspektiv på samhället med utrymme även för människans andliga behov gör sammantaget att vi tryggt vet att många väljare ser oss som ett omistligt bidrag inom politiken för att göra Alliansen och Sverige bättre.

Torsten Larsson (KD), Dala-Järna, Daladistriktets ordförande

Lennart Sacrédeus (KD), Mora, tidigare riksdagsman och europaparlamentariker

LÄS MER: KD Dalarna vill införa förbud mot heltäckande slöja i Sverige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons