Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LEIF JAKOBS, AMBULANSEN DALARNA: Är detta demokrati och ansvar?

/
  • Leif jakobs – tar debatten för ambulanssjukvården i länet.

I en mejldiskussion med Inga-Lill Persson (S) tyckte hon att jag skulle respektera ett demokratiskt fattat beslut. Demokratiska fattade beslut måste ju fattas på fakta eller? I januari 2015 började tjänstemän ta fram förslag till politiken för att ett par veckor före landstingsfullmäktiges möte presentera och ta beslut i landstingsstyrelsen.

Annons

I detta sparförslag stod det att Rättviks ambulans skulle flyttas för att spara 600 000 kronor och att tiderna i Gagnef för att en ambulans skulle ta sig dit var för dåliga. På fullmäktigemötet alldeles innan sommaren stod jag och visade för politikerna att man skulle få lov att bygga ut i Leksand och att det går alldeles utmärkt att låta Leksand åka till Gagnef i dag med befintliga bilar utan flytt, ingen ville lyssna.

Då hade vi också pratat med flera toppolitiker utan någon respons. I dag ska stationen i Leksand byggas ut med en hyreshöjning på minst 220 000 kronor, vi kommer att åka mer mil och befintliga lokaler i Rättvik kommer att tas över av annan landstingsverksamhet. Rättviks kommun har erbjudit sig att fixa lokaler på räddningstjänsten för 176 000 kronor. Det har jobbats på många håll med ritningar och annat runt detta förslag och de personerna har inte vårdlöner utan helt andra löner. Politiker, ta nu och räkna vad våra skattepengar har gått till i detta fall, är det nu jag ska vara tyst och respektera fattade demokratiska beslut. Är detta demokrati och ansvar?

Leif jakobs

orolig för alla orter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons