Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt inte S, C och MP stänga flera fritidsgårdar i Falun!

Annons

”Med små medel kan vi förebygga utanförskap och spara enorma summor. Men den största vinsten är att fler barn får chansen till ett vanligt liv”.

Det korta citatet är hämtat ur ett youtube-klipp producerat av Skandia, ”Utanförskapets pris Sverige”. Den påtalar att varje år börjar ca 113 000 barn skolan i Sverige. Av dem riskerar cirka 8 % av barnen ett utanförskap, vilket kan komma att kosta samhället 213 miljarder kronor.

Filmklippet spelades upp på Kommunstyrelsen för ett par år sedan i samband med Falu Kommunsbudgetdialog. Tydligen var det inte mer än tomma ord.

För S, C och MP har alldelsen nyligen lagt ned både Teknikverkstan och flera biblioteksfilialer. Samma majoritet försökte stänga Envikens fritidsgård, men fick backa tack vare handlingskraftiga Enviksbor.

Nu är S, C och MP på gång igen och den här gången är det Hosjö och Galgbergetsfritidsgård som står i skottgluggen.

Det är inte bara dumsnålt av Faluns politiker att lägga ned fritidsgårdar, utan det får mig att fundera över om man tänker överhuvudtaget. För hur kan S, C och MP ens komma på tanken att lägga ned fritidgården i Faluns barntätaste område? Här har samma partier antagit detaljplaner för området sedan mitten av 80-talet. Sunt förnuft innebär därmed att det behövs både förskolor, skolor och fritidsgårdar.

Demokratikommun Falun 2020 är inte annat än en papperstiger och barnkonventionen en pappersvala.

På tisdag den 14 mars kl. 18:00 så är det ett möte på Gruvrisskolans matsal kring nedläggningen av Gruvrisets fritidsgård. Jag förutsätter att det kommer att finnas politiska företrädare från S, C och MP på plats. Vi syns då!

Maria Gehlin – Gruppledare för Falupartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons