Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klimatinvesteringar som gynnar Dalarna

/

Annons

Vi socialdemokrater vill ha en klimatpolitik som gör skillnad i människors vardag, som ger jobb och en bättre miljö. Ett hållbart samhälle som inte sätter gränser utan sätter fler i arbete, är en viktig del av den svenska modellen.

Med klimatklivet, investerar vi lokalt, för fler gröna jobb och en hållbar framtid. Hittills har över en miljard kronor betalats ut till kommunerna, bland annat till biogasproduktion och transporter. Naturvårdsverket bedömer att regeringens investeringar, så här långt, förväntas minska koldioxidutsläppen med 449 000 ton per år. Här i Dalarna har 33 projekt nu beviljats stöd.

Svenska företag har goda förutsättningar att bli vinnare i den stora omställning som nu tar fart, och skapa jobb och exportframgångar. Och utvecklingen i industrin går nu snabbt.

Vi vill fortsätta stimulera för fler innovationer och gröna jobb, samtidigt som det ska vara lätt för människor att välja klimatsmart.

Vägen framåt är ett hållbart Sverige där klimatomställning ger möjlighet till nya branscher och arbeten i hela Sverige. Att gå tillbaka till ofinansierade skattesänkningar, och inte investera i framtidsbranscher, leder i stället Sverige in i en återvändsgränd.

Vi har kommit en bra bit på väg att infria våra vallöften från 2014 om ett hållbart samhällsbygge och fler gröna jobb. Nu tar vi nästa steg för att utveckla den svenska modellen i hela landet.

Matilda Ernkrans (S)

Ordförande i riksdagens miljö och jordbruksutskott

Maria Strömkvist (S)

Tidigare ledamot i miljö och jordbruksutskottet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons