Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FRISKOLEGRUNDAREN: Därför väljer femton procent av kommunens skolbarn vår friskola

Annons

Jag var i femtioårsåldern när jag startade min skola, en fristående grundskola. Min skola är idag barnens skola.

LIVEDEBATT 16.00: Hur ska vi ha det med friskolor och privata vårdcentraler?

Lillemor Gunnarsson med några av sina elever.

Skolan är startad ur en vision om en skola som präglas av trygghet, respekt, tillit, ordning och reda. Grundtanke förutom det nämnda var idrott, lek, rörelse och friluftsliv och vilket ska genomsyra all verksamhet i skolan. All personal ska ha ansvar för alla barn. Idrott varje dag och förutom det aktivitetsdagar med bland annat cykel, skidåkning, skridskor, golv, fiske och övernattningar med fältmässigt inslag i tält.

Så föreslås privata företag begränsas i välfärden

KOMMUNALRÅDEN: Fler borde följa Borlänges agerande och tydligt jobba mot vinster i välfärden

FLER DEBATTINLÄGG AV LILLEMOR GUNNARSSON: Det respektlösa beteendet att svara i mobilen på lektionen beror på lärarens otydlighet

Alla elever erbjuds ett ”smörgåsbord” av aktiviteter som ger dem förmåga och möjlighet att själva välja en aktivitet en dag. Idag, sexton år senare är min vision genomförd och utvecklas med hjälp av en helt fantastisk personalgrupp.

Föräldrar söker sig till vår skola för att vi erbjuder en lugn och trygg miljö där svordomar, kepsar och ytterkläder inte finns. Mobilerna syns inte, alla elever erbjuds frukost, i högstadiet får eleverna egna datorer, varje år bekostar skolan en resa för varje klass, vi lånar ut skidutrustning och skridskor och har extra simundervisning för årskurs 2 och 4.

Tillgången och närheten till ledning och personal är stor.

Idag har skolan ca 15 procent av Hedemora kommuns elever. Varför det tror du?

För att lyckas så måste det finnas eldsjälar som står upp och tror på det man gör i alla lägen, man måste vara stark, ödmjuk och glädjas åt att göra andra lyckliga och glada.

Vårt arbetsnamn för att bibehålla en trygg och lugn skola är Yasuragi och det namnet har betydelsen ”inre harmoni”. Något vi vill uppnå med alla elever och all personal.

Lillemor Gunnarsson Grundare av friskolor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons