Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ska inte finnas "vi och dom" (S)

Annons

Modern forskning och erfarenhet visar klart att jämställda, jämlika samhällen ger de bästa levnadsvillkoren för alla. En samhällsordning som tillåter att skillnader, klyftor och segregering ökar, utvecklar egoism, rädsla och fördomar hos oss människor.

Den svenska socialdemokratiska modellen för välfärdsutvecklingen bygger på samma grundläggande fundament i dag, som under folkhemsuppbyggnaden. Utgångspunkten är att det inte ska finnas "vi och dom". Vi finns, kvinnor och män, unga och gamla, med eller utan funktionshinder. Alla med lika värde, som ska ha lika rättigheter, lika möjligheter och skyldigheter.

Jag kandiderar till kommunfullmäktige i Borlänge och hoppas på stöd i valet den 19 september, för att med politiken som verktyg förverkliga visioner och förändra och förbättra vårt samhälle.

Ännu finns möjligheterna inom räckhåll, att stoppa pågående demolering av viktiga samhällsbärande trygghetssystem.

Den borgerliga regeringens skattesänkningar i 100 miljardklassen har vidgat klyftorna i vårt land.

Människor ställs mot varandra på ett cyniskt sätt.

Den som har mot den som inte har. Det gäller arbete, bostad, pengar, hälsa.

De växande klyftorna mellan olika grupper visar sig också här i Borlänge genom exempelvis stigande socialbidrag och växande barnfattigdom. Sjuka och arbetslösa har fått betala ett högt pris. Många, många berättar om hur upplevelser av vanmakt och förnedring följer i spåren av allt brutalare regelverk.

Riksdag, landsting och kommuner hänger i hop i sina beslut när det gäller att skapa förutsättningar inom olika politikerområden. Ekonomisk fördelning, riktlinjer och prioriteringar i beslutsfattandet är värderingsstyrda.

Nu kan vi se skillnaden i politiken tydligare än på länge.

Jag vill vara med om att bryta dagens utveckling. Viktiga värden hotas i vårt samhälle när samhörigheten, jämlikheten och rättvisan sätts ur spel.

Därför säger vi nej till sänkt skatt för lånade pengar!

Som socialdemokrat vill jag vara med och ta ansvar i Borlänge, öppna dialog för att skapa nya jobb för tillväxt och utveckling i såväl traditionell industri som i nya branscher.

Barnen, ungdomarna, och de äldre och personer med funktionshinder ska ha högsta prioritet vid våra investeringar i välfärden. Vi ska anställa fler i vården, skolan och omsorgen.

Socialdemokraternas valprogram för Borlänge 2010 - 2014 tillsammans med det rödgröna valmanifestet, rymmer möjligheterna för att nå förändringar och förbättringar för ökad jämlikhet och jämställdhet på solidaritetens grund.

Barbro Hietala Nordlund (S)

kandidat till kommunfullmäktige

Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons