Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det goda ledarskapet

/
  • Det är viktigt vem som håller i ordförandeklubban. Jonne Lindroth efterlyser chefer som markerar resultatkrav i deegna organisationer och som också förser politikergruppen med tydlig verklighetsinformation.  Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Annons

Elva dagar till val och massmedierna flödar av övertrumfande politiska löften; skatter ska höjas, sänkas, Sverige ska bli ett välfärds- eller skatteparadis, åldrings- och barnavård ska fungera bättre.

Men stopp! Är det politikerna som ska göra allt detta eller är det någon annan?

Politiker är folkvalda, har allmänhetens uppdrag att leda och styra. Förvaltningar och tjänstemän blir deras verktyg. Dessa tjänstemän ska arbeta med kunskap och giltig lag. Kontinuitet och trygghet ska balansera förändringsönskemål. Kortsiktigt politiskt tänkande ska inte få påverka professionella överväganden.

Men när nu tjänsteproduktionen hela tiden minskar inom kommuner och landsting borde man inte då ifrågasätta vad som saknas i samspel och ledarskap mellan politiker och tjänstemän?

Kommunförbunden har under den senaste mandatperioden markerat behov av fantasieggande skattehöjningar för att behålla välfärden. Miltonutredningen, som beskrev behoven inom psykiatrin resulterade i ett flermiljarderstillskott där insatsen ökade psykiatrikerns mottagning från i snitt två patienter per dag till tre! Dalalandstingets revisorer har i flera år skarpt kritiserat verksamhetens styrning där bristen resulterat i ett underskott på över 800 miljoner kronor.

Är den enda lösningen mera pengar? Kan vi anförtro utökade medel till tjänstemän som så uppenbart inte har kunnat förverkliga uppställda mål? Nej, pengar konserverar en arbetsordning som utmärks av ineffektivitet och bristande processkontroll.

Vad är det som aldrig diskuteras i det offentliga samtalet? Svaret är uppenbart och känsligt; bristen på effektivt, ansvarskännande ledarskap.

Jag efterlyser därför politiker som öppet eftersöker och adresserar orsaker till bristande måluppfyllelse, som inte tillåter att skälen anonymiseras, att sviktande kvalitetssystem får ersätta det individuella tjänstemannaansvaret. Jag efterlyser chefer som på samma sätt markerar resultatkrav i sina egna organisationer men som också förser politikergruppen med tydlig verklighetsinformation.

Samarbete och relationer får aldrig grumla kraven på affärsmässighet och ansvarstagande mot skattebetalarna och ordet "ministerstyre" hör aldrig hemma i en verksamhetskritisk diskussion.

Jonne Lindroth

har erfarenhet av 30 års arbete som företagsläkare och organisationskonsult.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons