Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Vi som står upp mot nazisterna får inte tillräcklig hjälp av dalapolisen – frågan är bara NÄR första dödsfallet sker

Annons

Har Dalapolisen lämnat walk-over till nazisterna?

Det nazistiska våldet och de nazistiska aktiviteterna ökar i Dalarna och stölder, trakasserier, hot och misshandel börjar bli vardagsmat för de som har modet att stå upp mot nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

Det är inte svårt att tycka att Dalarna nu blivit en laglös frizon för nazisterna, för en gemensam nämnare för de som drabbats är att de upplever en passivitet och flathet från polisens sida när det gäller brott begångna av nazisterna.

Anmälningar tas inte upp på plats, anmälningar läggs ner med vändande post trots att det finns vittnen och bevis, anmälningar om hot tas inte på allvar, bevis slarvas bort och så vidare.

Detta är djupt oroande, då vi vet att nazisterna besitter ett våldskapital, som de inte tvekar att använda. Man tränar kampsporter och förbereder sig för strid med kniv.

I detta läge FÅR inte polisen tveka, NMR är att betrakta som en terrororganisation och måste bemötas därefter.

Bara misstanken att Dalapolisen har vänskapsband, sympatier eller andra kopplingar till naziklicken i Sunnansjö utgör en fara för demokratin. Bara misstanken.

Vi måste efterlysa radikala åtgärder för att stoppa det nazistiska våldet i sin linda innan det blir försent, innan vi får läsa om det första dödsfallet, för det är inte frågan OM utan NÄR det kommer att ske om inget görs. Håll morden på John Hron, Ronny Landin och Björn Söderberg i färskt minne.

Som det är i dag, är det privatpersoner som står för det livsviktiga motståndet mot NMR, och de är oerhört utsatta, och detta i en tid då hela det svenska samhället borde stå upp som en och markera att vi menar allvar när vi säger ”aldrig mer”.

Uteblir stödet från polisen och övriga myndigheter är det motståndet förlorat, och Tysklands trettiotal kommer att gå som en repris.

Att som SD:s partiledare avfärda nazisterna som ”några hundra förvirrade personer som springer runt och kallar sig nazister” håller inte, vi har nämligen sett det här hända en gång förut.

Betänk att Hitlers NSDAP vid starten också bara var en handfull arga unga män.

Resten är historia, som det heter.

Det är inget annat än upp till bevis Dalapolisen, att försvara demokratin, och skydda dess medborgare. och den yttersta garanten för vår överlevnad.

Rolf Johansson, aktivist i nätverket We Are Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons