Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Vargen, skogen och rättshaverister

/

Annons

Så är vi återigen på ruta ett. Förhoppningen var möjligen att samhällsfunktionerna skulle kunna bygga bort mer eller mindre relevanta organisationers möjligheter att överklaga fullt legitimt tagna beslut om exempelvis vargjakten.

Rättsrötan hos moder Svea har dock givit fullständiga rättshaverister oinskränkta möjligheter att påverka. Medlemskapet i EU är väl ett verktyg i sammanhanget, vilket gör att man mer och mer förstår britterna. Man har tidigt lärt sig vilka knappar man trycker på för att sätta käppar i hjulet för demokratiskt tagna beslut dock har förståndet inte räckt till att komma fram till att varje överklagande innebär ännu en vargpatron i loppet, då det nu verkar helt klart att landsbygdens folk fullt ut måste äga den här frågan.

Vår skog säger alla med eller utan lagfart på densamma.

I mångt och mycket samma klientel som vargkramarna ovan, tar de hjälp av såväl lavskrikor som örnar för att med skogsstyrelsens hjälp fullt ut förhindra ett brukande av produktionsskog.

Att såväl lavskrikan som örnen har vingar liksom att skogen och stålet bygger och har byggt det här landet verkar vara fullständigt obekant.

Jag är själv skogsbrukare och dessutom 70+ och minns tiden då skogsstyrelsen hade uppdraget att vara till hjälp för oss skogsägare.

Konstaterar bara att arbetsbeskrivningen måste ha ändrats åtskilligt.

Som före detta ekonom kommer jag heller inte fram till hur dessa rättshaverister påverkar vår bruttonationalprodukt till gagn för landet.

Per Arne Oscarsson

Lima

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons