Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Vänstern måste skapa en hoppingivande berättelse om framtiden

Det som nu är viktigt är att vårda och utveckla den värdegrund och ideologi som arbetarrörelsen vilar på. Vi bör kunna ta vara på den kraft som visar sig i motståndet mot rasismen och fascismen på första maj, även under årets övriga dagar, skriver Leif Lindström (V).

Annons

Jag funderar över "utvecklingen" av arbetarrörelsens dag, första maj. Det har blivit det stora slaget om tillgången till gator och torg på en av årets 365 dagar. Nazisternas provokation är en oerhört stor framgång för deras propagandaapparat.

LÄS MER: Så blir första maj-demonstrationerna i Falun – alla har fått tillstånd – "Ett komplext ärende"

Utvecklingen skrämmer och i år är det Falubornas tur att få uppleva en fascistisk marsch på sina gator och torg, var nassarna ska vara nästa år står skrivet i stjärnorna. Hatet och misstron finns överallt, för egen del och som folkvald politiker ser jag inte det bara i de bruna krafterna.

Det som nu är viktigt är att vårda och utveckla den värdegrund och ideologi som arbetarrörelsen vilar på. Vi bör kunna ta vara på den kraft som visar sig i motståndet mot rasismen och fascismen på första maj, även under årets övriga dagar.

LÄS MER: Huvudpersoner i Långshyttemordet gick i nazistmarschen i Borlänge

Vänstern bör ta på sig ett stort folkbildningsuppdrag för att kunna skapa ett framgångsrikt FÖR och en hoppingivande berättelse om framtiden. Där tror jag att vi kan bli framgångsrika.

Vi måste och det är vår skyldighet att försvara politiken och demokratins möjligheter!

Leif Lindström (V)

LÄS MER: Debatt: För 70 år sedan hade dalfolket jagat iväg nazisterna - vad har förändrats?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons