Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Torsångsbor känner sig överkörda av kommunen

/

Vi är cirka 70 personer som skrivit till kommunen för att avstyra villabyggnation i Uvbergsviken, men som vanligt struntar de styrande i vad vi invånare vill.
Nu kör man över oss och upphäver strandskyddet, trots att området är vårt rekreationsområde med spår för skidor, löpning, motion och hundpromenader med mera.

Annons

Uvbergsviken är dessutom den enda officiella badstranden i Ösjön. Här finns dessutom fricamping för turister från Sverige och Europas alla hörn, Stora Tuna Scoutkårs område för camping och segling med sjöaktiviteter. Skoterklubbens spår från Alsbäck går genom Uvbergsviken. var ska det annars gå?

Uvbergsviken används även för fiske både sommar och vinter, isvaksträning, som startplats och orienteringsområde för ungdomsverksamhet i Ornäs IK.

Det är ett fint rekreationsområde och aktivitetsområde för Torsångs förskola och skola, skolan ligger bara 100 meter därifrån. I området finns också flertalet fornlämningar med fångstgropar och även den fridlysta blåsippan.

Kommunen struntar fullständigt i oss boende i Torsång och uppvisar en total nonchalans mot oss som använder området för rekreation och friluftsliv. Hur blir det om badplatsen får villor som närmaste grannar? Kommer villaägarna att tolerera stoj och stim från badande och grillning över öppen eld både på dagen och natten, och snöskoteråkare hela vintern?

Det är som bäddat för konflikter. Försök att stoppa de här dumheterna som okloka styrande socialdemokrater tar sig till med.

Planen ligger just nu ute på kommunen för granskning, passande nog gör den det över julhelgerna när folk har mycket att stå i. Ursprungligen var det Peter Hultqvist som nobbade oss i Torsång och gjorde en planläggning av området mot vår vilja. 

När ska den socialdemokratiska arbetarkommunen lära sig att lyssna på medborgarna?

Bästa hälsningar och ett gott nytt år!

Bo Bjurman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons