Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Sverigedemokraterna: Grattis på kvinnodagen – invandringen av män måste kraftigt begränsas #jämställdhetsvalet

Annons

1.        Kvinnor har i genomsnitt 30 procent lägre pensioner än män. Vad vill ert parti göra för att höja kvinnors pensioner?Pensionerna ska höjas och grundas på hur många år man bott respektive arbetat i Sverige.

2.        Betydligt fler män än kvinnor sitter på maktpositioner i Sverige i dag. Är det ett problem och vad vill i så fall ert parti göra åt det?

Unga ska kunna fullfölja sina drömmar och ges verktyg till det. I dag når mycket högre andel kvinnor än män examen, så rimligtvis kommer kvinnorna också att hamna på fler maktpositioner. Att pojkar satsar allt mindre kräver dock åtgärder.

Vi är mot kvotering, men för anonym meritvärdering av utbildning och erfarenhet till offentliga tjänster.

3.             Mäns våld mot kvinnor beräknas kosta samhället cirka 13 miljarder per år. Hur ska ert parti minimera mäns våld mot kvinnor?

Invandrare är överrepresenterade som gärningsmän bland de våldtäkter som klaras upp av polisen. BRÅ:s rapport från 2005 om brottslighet bland födda i Sverige och utlandet behöver förnyas, så att åtgärder kan riktas åt rätt håll. Invandringen, med överrepresentation av män, måste begränsas.

Det behövs nolltolerans mot felaktiga beteenden i skolorna, som att kalla flickor för horor, för såväl svenska som utländska pojkar och flickor.

Sanktioner behövs, med specialundervisning tills elever som misskött sig får återvända till ordinarie klass eller skola, så att utsatta skyddas och förövare ges varning men en ny chans. Det är samhällets brist på åtgärder som skapar utanförskap!

Om våldtäktsmän och offer går på samma skola, ska förövaren flyttas från skolan. Äldre män begår också våldtäkter. Vid fastställande av straff bör allmänhetens säkerhet hållas i åtanke.

4.       Den psykiska ohälsan är i dag mycket högre hos kvinnor. Vad vill ert parti göra för att förbättra kvinnors psykiska hälsa?

Det är svårt att vara ung och det ställer stora krav på unga män och kvinnor att respektera varandra. Samhället kan göra mycket mer för att sätta upp normer som gör att vi som unga känner oss viktiga, behövda och respekterade.

Vi vill därför passa på att gratulera alla flickor och unga kvinnor på internationella kvinnodagen för att ni är just dem ni är!

Mikael Pettersson, ordförande Sverigedemokraterna Falun

Mats Nordberg, vice ordförande Sverigedemokraterna Falun

Kjell Nylén, andre vice ordförande Sverigedemokraterna Falun

Rasmus Giertz, ledamot och sekreterare Sverigedemokraterna Falun

Christer Abrahamsson, ledamot Sverigedemokraterna Falun

Jim Aronsson, suppleant Sverigedemokraterna Falun

Matti Trogothsson, Sverigedemokraterna Falun

Birgitta Södergren, Sverigedemokraterna Falun

LÄS DE ÖVRIGA PARTIERNAS SVAR PÅ FRÅGORNA:

Vänsterpartiet: Förbjud vinster i välfärden så stärker vi kvinnors ledarskap #jämställdhetsvalet

Centerpartiet: Genusvetenskapen måste stärkas hos dem som fördelar investeringsstöd – och pornografin i skolan begränsas #jämställdhetsvalet

Liberalerna: Möjliggör för föräldrar att vara hemma kortare tid med högre ersättning #jämställdhetsvalet

Socialdemokraterna: Återinför lönekartläggningar och inspireras av våra varvade listor #jämställdhetsvalet

Kristdemokraterna: Ge heltid till alla – och självförsvarskurser i förebyggande syfte #jämställdhetsvalet

Miljöpartiet: Förslagen från Kommissionen för jämlik hälsa måste få effekt i alla budgetförslag #jämställdhetsvalet

Moderaterna: Ge stöd till de män som vill ändra sitt beteende – och öka tillsynen av statliga arbetsgivare #jämställdhetsvalet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons