Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Sverige behöver modiga strukturreformer (LUF)

Socialdemokraterna är ointresserad av att skapa förutsättningar för nysvenskar att integreras och springer istället LO:s ärenden. De saknar visionen om hur de människor som har sökt sig till Sverige ska kunna få tillhör samhällsgemenskapen och tillföra till den gemensamma välfärden.

Annons

I dag saknar 700 000 arbetslösa gymnasiekompetens och en av fyra lämnar gymnasiet utan en slutförd utbildning, varje år. Den rödgröna regeringen har högt uppsatta mål om jobben – Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet 2020. För att nå detta mål behöver regeringen skapa 300 000 nya jobb. Av 32 000 planerade traineejobb har hittills ett hundratal blivit till i Sverige. Denna utveckling är ett kvitto på att regeringen inte har rätt kur för att bota arbetsmarknaden.

Fler enklare vardagsjobb, sänkta ingångslöner och startjobb är vägen framåt för Sverige. Det är ett recept för att bryta det allt mer långvariga utanförskapet. Sverige blir rikare av att fler arbetar och de som står utanför arbetsmarknaden skulle få den ökade frihet över vardagen. Men för fler ska kunna gå till en arbetsplats krävs det progressiva förändringar och att socialdemokratin vågar sig bort från LO.

Sverige behöver modiga strukturreformer. I stället för att reformera arbetsmarknaden för tusentals arbetslösa försöker regeringen subventionera fram låtsasjobb i hundratal. Dags att göra sig av med lapptäcke politik som består av avdrag och subventioner för ett helhet grepp som förenklar för

Simona Mohamsson

Arbetsmarknadspolitisk talesperson, Liberala ungdomsförbundet

Julia S Hållberg

Ordförande LUF Dalarna

Erik Berg

Vice ordförande LUF Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons