Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Region Dalarna har kört i diket (M)

När en organisation är i kris, kan det ibland var klokt att begära hjälp utifrån. Att då anlita Paul Ronge för 312 500 kronor känns mer än överdrivet.

Annons

Region Dalarna har uppenbart kört i diket här. En person ska aldrig sköta sin egen krishantering.

Vid en krishantering handlar det främst om att säkra varumärket och informera om vad som hänt, vad som gjorts hittills och vad som planeras. Man måste skapa en tillit för organisationen, minska oro och visa att organisationen har läget under kontroll. Man bör även genom information minska grogrunden för spekulationer och ryktesspridning. Vilket man på Region Dalarna tills synes har misslyckats med.

Beslutet om att ta in en konsult för krishantering skulle ha fattats av den politiska nivån, ett stort ansvar faller därför på ordföranden Leif Nilsson. Kostnaden på över 300 000 kronor får skattebetalarna nu stå för, och vad får vi ut av det? På några sekunders letande på internet finner jag flera byråer som mot bråkdelen av Paul Ronges arvode, har kurser och stöd i krishantering.

Det är min uppfattning att rutinerna kring detta måste ses över. Beställa konsulthjälp för att man själv har fattat beslut som kan kritiseras kan bli dyrt. Så blev fallet i Region Dalarnas krishantering. Det får inte upprepas!

Kjell Gustafsson (M)

Ledamot landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons