Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Politikerna måste hitta lösningar som gör att Skedviborna kan känna sig trygga

Artikel 41 av 51
Avtalskrisen deltidsbrandmän 2017
Visa alla artiklar

Annons

Läser debattartikeln "9 av Stora Skedvis 12 brandmän tackar för sig" från Skedvis brandmän i lördagsnumret av DT och nu får vi verkligen veta hur det är ställt.

Vi har haft mejlkontakt med någon som heter Anders Sörman i denna fråga om hur det ser ut i Stora Skedvis brandkår nu efter 1 maj eftersom vi alla är oroliga över deras handlande, men endast fått ett allmänt svar och en bifogad kopia av ett möte där det allmänt ska handla om problemen med brankårspersonalens avtal och som berättar att det är upp till var och en att ta tillbaka sin uppsägning.

Märkligt att de som styr inte ska kunna komma fram till lösningar som gör att Skedviborna kan känna sig trygga och veta att det finns kompetenta, duktiga, snabba brandmän med ett gott lokalsinne som gör att det sparas på minuter och sekunder och därmed går att att rädda liv och materiella ting. Allt detta är värt mycket för oss som bor och lever i Skedvi.

Våra hjältar i brandkåren är värda mycket mera än de kronor som förhandlingarna tjafsar om. Vi tycker att alla brandmän är värda ett ordentligt lönepåslag, dels för att visa vår uppskattning för att någon överhuvudtaget vill ställa sig beredd att rädda liv och annat.

De som nu har sagt upp sig sitter inne med stor professionell kunskap som de skaffat sig genom alla åren i kåren och det ska inte vara värt någonting helt plötsligt.

Hur ska vi nu tänka kring våra brandförsäkringar när vi blir utan brandkår? Kanske försäkringsbolagen utökar sina frågeställningar innan vi köper försäkringar, frågar om det finns brandkår på bygden, om inte, då blir det kanske en högre premie?

Ja, vad vet man efter sådana här beslut och vad blir nästa då? Vad ärdet som ska bort då? Förresten det finns snart inget att ta bort.

Men mitt iallt detta måste Säters kommun få en eloge för sina satsningar kring förskola och skola. Det blir så bra och fint för alla barn i Skedvi.

MEN - skolan kan också börja brinna!!!

Annelie och Roger Gustafsson, Skedvibor.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Alla artiklar i
Avtalskrisen deltidsbrandmän 2017
Annons