Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Pengar tjänas på att hävda såväl Jesus som tomtens existens – men påståendena saknar belägg

Annons

”Jesus och hans broder Jakob har funnits!” Ni påstår så, men det finns ingen forskning i hela världen som kan fastslå att Jesus har existerat. 

        Romarrikets ståthållare hade mycket stränga krav på sig. De noterade allt som hände i provinsen. Och det finns inte en enda stavelse om någon Jesus eller något annat slag av son i Josefs hus och Davids släkte i romarrikets enorma samlingar av dokument och handlingar. 

         Och försök inte komma farandes med skrifter som dödahavsrullar som är upprättade (-diktade) för 400-500 år efter Jesus påstådda existens och som upptäcktes exakt när Israel fick rätt till eget landområde år 1947. Vad lämpligt. Tänk, ingen plundrare hade under mer än 1400 år upp täckt det som då låg där i synlig dager och i stora lerkrukor inne i grottan, dit pojkens stenkastning lätt nådde fram. Det där håller inte utan är bara trams och inget annat. 

             Det finns de som tjänar en bra hacka eller två på denna slag av skrönor och påhittade sagor. Kyrkan, präster, påven och andra religiösa frontfigurer är krämare, nasare som mår och lever gott i sina församlingar på sina amen, halleluja och Allahu Akbar om bara kollekten, gåvorna och testamenten flyter in i en jämn ström. Judendomen utgör inget undantag. Saliga är de enögda, naiva och enfaldiga. 

              På tomtens existens tjänar andra slag av krämare, liksom typ månglare, betydande mängder av stålar. Vi köper oss lycka genom att köpa saker som vi ger bort och vi känner att vi därmed utför goda gärningar, vilket skapar ruelse av välbehag, och gör att vi känner botfärdighetens välmåga och själens rofyllda frid för en kort stund.

AMEN!

Arne Åkerberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons