Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Moderaterna i Borlänge: Borlänges nya logga för tankarna till 30-talets arbetsläger

Annons

På kommunstyrelsen den 30 maj röstade den rödgröna majoriteten igenom att byta ut den logga som identifierar Borlänge kommun sedan 80-talet. Förklaringen till detta skulle vara ett behov av en ”uppfräschning”av ”varumärket” och användningen av loggan i digitala medier.

Kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman (S) har därför givit order om att använda konsulter som skulle ta fram en ny logga. Med beslutet på kommunstyrelsen innebär att det till en början kastas 50 000 kronor i sjön av skattebetalarnas pengar.

Detta tycker vi moderater är onödigt och vi yrkade avslag. Men det stannar inte där. Bilar, skyltar och utställningsmaterial ska få den nya loggan till oklar kostnad.

Det på senare år hårt marknadsförda begreppet ”trevligt folk” uttryckt med två hjärtan hamnar samtidigt på sophögen. Det är oklart hur många hundra tusen eller miljoner kronor dessa representerar i goodwill.

Den gamla loggan kunde fortfarande ha använts med smärre modifiering av namnet Borlänge och pengarna gjort stor nytta i skolan eller omsorgen istället.

En loggas skönhet är förstås en subjektiv sak men när den nya loggan, som är svart och vit, för tankarna till 30-talet och arbetsläger har man väl ändå missat målet? Det är kanske inte den bilden man vill förmedla om en kommun i första hand?

Det finns en variant av loggan i färg men den ska tydligen bara användas i undantagsfall vid ”högtidliga tillfällen”.

Vi uppmanar majoriteten att besinna sig och ompröva beslutet. Låt skolan och omsorgen få ta del av medlen i stället där de gör större nytta för Borlängeborna. Använd hjärnan och låt hjärtat vara med!

Agneta Nyvall (M) Andre vice ordförande kommunstyrelsen

Ulrik Bergman (M) ledamot av kommunstyrelsen, Ordförande Moderaterna i Borlänge

Daniel Lönn (M) ordförande Moderata ungdomsförbundet Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons