Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Ministerns syn på bensinpris är helt verklighetsfrånvänd

/

Det ena landsbygdsfientliga förslaget efter det andra får oss i norra dalarna att häpna.

Annons

Inte nog med de förskräckliga diskussioner som pågår om en eventuell kilometerskatt på tung trafik. Nyligen påtalade bland andra Carl-Oskar Bohlin kraftigt hur förslagen kommer fördyra alla transporter och därmed även hota arbetstillfällen i hela landet. Värst utsatta blir så klart näringarna på landsbygden.

Infrastrukturministerns nyligen otroligt provocerande kommentar; "att bensinen just nu är alldeles för billig ", bevisar hur långt ifrån verkligheten ministern lever.

Hur tror ministern det uppfattas av oss som oftast inte har något alternativ till bil? Vi som emellanåt måste pendla upp till 40 mil på en dag för att kunna arbeta, närvara på möten med mera. Vilken käftsmäll.

Att skatta ihjäl landsbygden och nu även tvinga vanliga billister ställa upp på nya regler är inte rätt väg att gå. Att straffbeskatta avstånd är inte att jobba för en bättre miljö. Varför denna bestraffning?

2015 höjdes bensinskatten med 25 öre, 2016 med 60 öre. Dessutom har regeringen tydligen beslutat om en indexmodell som gör att bensinskatten kommer att fortsätta höjas varje år.

Lämna din statsrådsbil, din storstadsbubbla för ett tag och kom ner på jorden. Sedan kan vi börja diskutera hållbarhet...

Charlotte Wiberg-Gudmundsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons