Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Måste stå upp för allas lika värde

/

Låt inte rasisterna vinna. Jag vill också vara lucia! Inget barn behöver utstå detta. Vi måste stå upp för människovärdet.

Annons

Som svensk med utländskt påbrå får man höra dag ut och dag in att man ska anpassa sig till Sveriges traditioner och nu händer det. Ett mörkhyat barn bär luciakrona och välkomnar mörkret med ljus i håret. Till följd av detta blev det våg av hat och stötande kommentarer som motverkar de viktiga värderingar om inkludering och öppenhet som är stötestenar i ett demokratiskt samhälle.

Vi välkomnar alla barn oavsett hudfärg eller ursprung att vara en del av vårt samhälle. Vi måste stå upp för allas lika värde – de mänskliga värdena.

Den rasistiska kontinuiteten i denna idévärld måste bemötas med kraft. Problemet med rasism är så mycket större än lucia. Mycket större än vad så många människor tror. Det är inte alltid lätt att se. Det är det vi måste försöka få folk att förstå. Med detta vill vi visa kärlek till våra barn, alla Falubarn oavsett hudfärg. Att stämpla ut invandrare och adopterade födda i utomeuropeiska länder som icke önskvärda individer i Sverige är inhumant.  

I dag är ansvaret vårt. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Värna allas lika värde. Ta avstånd från våld!

Katarina Gustavsson

Gruppledare för KD i Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons